EXPO – als de brug oren had

Barak Futur is…ook luisteren naar en fluisteren over de verhalen uit de Barakken.

De hele zomer lang organiseert Barak Futur in de Sint-Jozefkerk (Barakken – Menen) een expo met tekeningen en foto’s met verhalen en indrukken uit de Barakken.

180 tekeningen – 180 verhalen
De Leiebrug die de Barakken verbindt met de binnenstad Menen, is voor velen een symbolische plek. Wat als de brug oren had, wat zou ze dan vertellen? We legden deze vraag voor aan de leerlingen van Vrije Basisschool De VLAM, want wie anders dan kinderen geven bruggen oren? Zij gingen – onder leiding van Karel Waignein – met verf en sponsjes in de weer om hun verhaal te vertellen. Wat heeft de brug hen verteld? Wat wil de brug nog zeggen voordat ze wordt afgebroken? Zie ook Als de brug oren had

Tijdens de expo stellen we de 180 tekeningen tentoon!

Logo BarakFutur
Aan de hand van de vele mooie tekeningen, werkte Karel Waignein een logo uit voor Barak Futur…ook daarvan de grote onthulling tijdens de expo!

Door het Diafragma: De Barakken
Tijdens de workshop straatfotografie ‘Door het Diafragma: De Barakken’ van Vormingplus MZW, trokken op 10 juni ’17 twaalf fotografen – onder leiding van Karel Waignein – door de Barakken en keken door het diafragma van hun fototoestel naar de buurt. Uit de vele foto’s werden 12 straffe beelden geselecteerd die we tonen tijdens de expo. Daarna verspreiden we de foto’s in de buurt…misschien wil jij wel een foto aan je raam hangen? Laat het ons weten!

Iedereen van harte welkom!


Enkele impressies…

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s