We sprokkelden de verhalen uit de Barakken

Als de brug oren en ogen had

…was de titel van het eerste verhaalproject van BarakFutur dat liep van 1 juli 2017 tot en met 28 oktober 2017. (meer info)

De titel verwijst naar de vele, schijnbaar verloren gegane verhalen die er over de Barakken te vertellen zijn en die vaak enkel bewaard lijken te zijn in het ijzeren geheugen van de Leiebrug.

Vanuit het voormalige Grieks Restaurant El Greco nodigden we de Barakkenaars uit om hun verhaal te komen vertellen. El Greco was voor het verhaalproject de ideale uitvalsbasis. Het ademt de geschiedenis van De Barakken uit, en met haar futuristische façade lag ze strategisch perfect in de drukke Rijselstraat met zicht op de Leiebrug: als de brug oren en ogen had.

We gingen op zoek naar die unieke, persoonlijke, grote en kleine verhalen, oude en jonge verhalen, van anciens en nieuwkomers, verhalen van horen zeggen, we snorden verhalen van de Barakken op of verzonnen ze, …

We sprokkelden verhalen van Barakkenaars die door woordkunstenares Tine Moniek verwerkt werden tot mooie fijne vertelsels over de Barakken en de Barakkenaars. “Geen grote levensverhalen, maar kleine typerende anekdotes”

De vertelsels werden getoond tijdens het publieksmoment op zaterdag 28 oktober 2017: klik hier.


De gesprokkelde vertelsels

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s