We verbeelden de verhalen uit de Barakken – fotografen aan de slag

Als de brug oren en ogen had

…was de titel van het eerste verhaalproject van BarakFutur dat liep van 1 juli 2017 tot en met 28 oktober 2017. (meer info)

De titel verwijst naar de vele, schijnbaar verloren gegane verhalen die er over de Barakken te vertellen zijn en die vaak enkel bewaard lijken te zijn in het ijzeren geheugen van de Leiebrug.

Vertel een verhaal met foto’s

De vertelsels van Tine Moniek werden bezorgd aan enthousiaste fotografen die via de workshop van Vormingplus MZW ‘Vertel een verhaal met foto’s’ de uitdaging aangingen om door de lens van hun fototoestel de verhalen te verbeelden met hun foto’s.

Cursus ‘Colored Emotions’ – 10 oktober ‘17 – 19u-21u

Kennismaking met het artistiek concept ‘Colored Emotions’. Toelichting over hoe Karel Waignein vanuit zijn concept ‘Colored Emotions’ een tentoonstelling opbouwt die zonder veel duiding, een bundeling van verhalen rond een bepaald thema illustreert. Je ontdekt hoe je op een creatieve manier een verhaal kan illustreren en schrijven met foto’s. En hoe je daarin je eigen concept kan zoeken.

In het tweede deel van de cursus werd de uitdaging voorgesteld. Uiteindelijk kreeg elke deelnemer een verhaal mee als huiswerk.

Huiswerk – 11 oktober – 20 oktober

Tussen 11 en 20 oktober kreeg iedere deelnemer de tijd om het verhaal uit de Barakken naar beeld te vertalen. Hun tien beste foto’s moesten bij Karel Waignein ingediend worden. Doormiddel van een jury bestaande uit Barakkenaars en Karel Waignein, werden de foto’s beoordeeld en een selectie gekozen voor het publieksmoment op 28 oktober ‘17.

Terugkommoment – 24 oktober ‘17 – 19u – 21u

Nabespreking en reflectie door Karel Waignein op de ingediende foto’s. Er werd ook bekendgemaakt welke werken er uitverkoren werden om deel te nemen aan het publieksmoment op 28 oktober ‘17.

De foto’s werden samen met het betreffende vertelsel getoond tijdens het publieksmoment op zaterdag 28 oktober 2017. 

 

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s