Als de brug oren en ogen had – verhalen uit de Barakken (eerste verhaalproject)

Als de brug oren en ogen had

…was de titel van het eerste verhaalproject van BarakFutur dat liep van 1 juli 2017 tot en met 28 oktober 2017.

De titel verwijst naar de vele, schijnbaar verloren gegane verhalen die er over de Barakken te vertellen zijn en die vaak enkel bewaard lijken te zijn in het ijzeren geheugen van de Leiebrug. 

Vanuit het voormalige Grieks Restaurant El Greco nodigden we de Barakkenaars uit om hun verhaal te komen vertellen. We gingen op zoek naar die unieke, persoonlijke, grote en kleine verhalen, oude en jonge verhalen, van anciens en nieuwkomers, verhalen van horen zeggen, we snorden verhalen van de Barakken op of verzonnen ze, …

El Greco was bovendien voor het verhaalproject de ideale uitvalsbasis. El Greco ademt de geschiedenis van De Barakken uit, en met haar futuristische façade lag ze strategisch perfect in de drukke Rijselstraat met zicht op de Leiebrug: als de brug oren en ogen had.

Met dit eerste verhaalproject zetten we het unieke van De Barakken en de Barakkenaren dik in de inkt!

We sprokkelden de verhalen uit de Barakken (de oren van de brug)

We sprokkelden verhalen van Barakkenaars die door woordkunstenares Tine Moniek verwerkt werden tot mooie fijne vertelsels over de Barakken en de Barakkenaars. “Geen grote levensverhalen, maar kleine typerende anekdotes”

Meer info

We verbeelden de verhalen uit de Barakken (de ogen van de brug)

Portretten van Barakkenaars – Colored Emotions
Karel Waignein maakte vanuit zijn artistiek concept ‘Colored Emotions’ portretten van de Barakkenaars. Na iedere fotoschoot ging Tine Moniek in gesprek met de deelnemers over hun band met de Barakken en hun persoonlijk verhaal. Op basis van deze gesprekjes maakt Tine voor iedereen een gepersonaliseerd verhaal!

Meer info

Fotografen verbeelden de verhalen
De vertelsels van Tine Moniek werden bezorgd aan enthousiaste fotografen die via de workshop van Vormingplus MZW ‘Vertel een verhaal met foto’s’ de uitdaging aangingen om door de lens van hun fototoestel de verhalen te verbeelden met hun foto’s.

Meer info

We vertelden de verhalen uit de Barakken

Op zaterdag 28 oktober ’17 werden de gesprokkelde verhalen uit de Barakken tijdens een publieksmoment aan de Barakkenaars én alle geïnteresseerden teruggegeven!

Meer info


IMG_20171028_104719771

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s